Palvelut

Lemmikin yksilöllinen sekä kokonaisvaltainen hoito on sydämen asiamme, kiireetön hoito- ja tutkimustilanne kodinomaisella vastaanotolla palvelujemme lähtökohta. Hoidan runsaasti erilaisia kipupotilaita, käytökseltään haastavia yksilöitä sekä iho- ja allergiapotilaita, erikoisalana myös eläinakupunktiohoidot.

palvelut_rokotukset

Sairauksien ennaltaehkäisyssä lemmikin elintapojen ja asumisympäristön edellyttämä oikea rokotus- ja loishäätöohjelma on tärkeä peruslähtökohta. Haluan tarjota kohtuuhintaiset rokotuspalvelut lemmikeille. Kunkin potilaan elintavat ovat yksilölliset ja niiden perusteella rokotus- ja loishäätötarpeet kartoitetaan ja ohjelma laaditaan vastaanottokäynnillä ajantasaisia viranomaisohjeita noudattaen.

Lue lisää

Jokainen lemmikki olisi hyvä tunnistusmerkitä mikrosirulla ja ulkomaille matkustava karvainen perheenjäsen tarvitsee myös lemmikkieläinpassin.

Lue lisää
palvelut_tunnistusmerkinta
palvelut_akuutit

Tarjoan hoidon akuutteihin polikliinisiin sairauksiin kokemuksella sekä niin, että hoitoon pääsy sujuu nopeasti ja joustavasti sekä kohtuulliseen hintaan. Mikäli oireilu on vakavaa, lemmikin yleistila on heikentynyt tai jos kyseessä on pitkittynyt oire, niin silloin myös laboratoriokokeet sekä mahdollisesti muut jatkotutkimukset ovat yleensä välttämättömiä diagnoosin saamiseksi ja parhaan mahdollisen hoitovaihtoehdon löytämiseksi.

Akuutti oksennus-ripulitauti, silmä- tai korvatulehdus, ihotulehdus, ummetus, anaalisrauhasvaiva, akuutti virtsatietulehdus, eturauhasvaiva ym. helpottavat nopeasti hoidolla ja lääkityksellä.

Lue lisää

Kipupotilaan hoidossa multimodaalinen lähestymistapa on tärkeä, eli kipua vähennetään ja elimistön omia kuntoutumis- ja kivunhallintamekanismeja edesautetaan useiden eri mekanismien kautta. Kovassa kivussa lääkitys on luonnollisesti olennainen osa hoitoa. Lisäksi kipupotilaan elämän muutkin osa-alueet kartoitetaan ja usein hoitosuunitelmaan kuuluu myös ruokavalion, käytettävien ravintolisien ja muihin tukihoitovalmisteiden räätälöinti, ohjeet liikunnasta ja painonhallinnasta, akupunktiota, laserhoitoa, mahdollisesti manuaalisia käsittelyjä ja fysioterapiaa.

Lue lisää
palvelut_kipupotilaat
palvelut_allergiat

Satunnainen korvatulehdus tai ihottuma voi tulla kenelle tahansa lemmikille, mutta oireiden uusiutuessa tai kutinan jatkuessa on syytä reagoida jo aikaisessa vaiheessa ja kartoittaa onko taustalla jokin altistava perussyy. Monet allergiset potilaat reagoivat sekä ruualle että ympäristön pölyille. Allergian kaltaisia iho-oireita aiheuttavat myös monet muut sairaudet: loiset, tulehdukset ym. Lemmikin elämänlaatu saadaan palautettua hyväksi kun korvatulehdus- ja ihottumakierre sekä pahimmillaan tuskastuttava kutina saadaan hallintaan. Toistuvia antibioottikuureja saaneet potilaat on hyvä tutkia myös moniresistenttien bakteerien varalta. Huolellisella diagnostiikalla ja perustelluilla näyttöön perustuvilla hoidoilla ihopotilaiden arki saadaan usein lähes täysin oireettomaksi.  

Lue lisää

Tavallisimpia akupunktiolla hoidettavia vaivoja sekä ihmisillä että eläimillä ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja niistä johtuvat kiputilat. Akupunktiolla hoidetaan nivelrikkomuutosten aiheuttamia kipuja; jäykkyyttä, ontumista, haluttomuutta liikkua ym. sekä erilaisia selkävaivoja kuten esim. välilevysairauksia ja spondyloosia. Myös lihaksistosta peräisin olevia jännitys- ja kiputiloja sekä rasitusvammoja ja kroonistuneita jännetulehduksia hoidetaan akupunktiolla. Ortopedisista leikkauksista toipumista sekä vammoista kuntoutumista on mahdollista nopeuttaa akupunktiolla. Itsestään selvää on, että ensiaputilat kuten murtumat, bakteeri-infektiot yms. hoidetaan aina perinteisen lääketieteen keinoin. Tuki- ja liikuntaelinsairauksissa hoitovaste akupunktiolla on tutkimusten mukaan 70-95%.

Lue lisää
palvelut_akupunktio
palvelut_laser

Laserterapiassa elektromagneettinen energia stimuloi kudosta solutasolla. Hoito on potilaalle kivuton ja kestää joitakin minuutteja. Laser tuottaa tiettyä aallonpituutta olevan valonsäteen, joka pystyy menemään syvälle kudokseen vahingoittamatta sitä. Laser stimuloi solujen omia mekanismeja parantua, se vaikuttaa kipua lievittävästi ja sillä voidaan vaikuttaa myös tulehdusta hillitsevästi. Laserin on osoitettu laajentavan verisuonia paikallisesti ja lisäävän imunesteen kiertoa vähentäen turvotusta. Muita vaikutuksia ovat mm. tulehdusvälittäjäaineiden erittymisen väheneminen, solujen kasvutekijöiden erityksen lisääntyminen, mikroverisuonten muodostumisen tehostuminen ja kollageenin sekä fibroblastien lisääntynyt tuotanto.

Lue lisää

Eläimillä on monia samoja sisätautisairauksia kuin ihmisilläkin, esimerkiksi korkea verenpaine, diabetes eli sokeritauti, munuais- ja maksasairauksia, sydänongelmia, koirilla kilpirauhasen vajaatoiminta ja kissoilla kilpirauhasen liikatoiminta, haimatulehdusta, suolistosairauksia ja ärtyvän suolen oireyhtymää, ylävatsa- ja happovaivoja, kasvaintauteja ym. Monet näistä ovat menestyksekkäästi hoidettavissa ja lemmikin hyvä elämänlaatu on mahdollista säilyttää pitkäaikaissairaudesta huolimatta. Sisätautipotilailla laboratoriotutkimukset ovat olennainen osa diagnostiikkaa sekä hoitovasteen seuraamista.  Lääkityksen ohella sopiva ruokavalio on tärkeä monessa sisätautisairaudessa.

Lue lisää
palvelut_sisataudit
palvelut_laboratorio

Vastaanoton omassa laboratoriossa teemme perustutkimukset mm. virtsasta, verestä, ihosta, korvaeritteestä, karvoista. Myös muut laboratoriotutkimukset, kuten esimerkiksi allergiatestit, sieninäytteet, kasvainten ohutneulanäyte- tai koepalatutkimukset ovat saatavilla kauttamme yhteistyössä eri laboratorioiden kanssa.

Teemme yhteistyötä kotimaisen Movet -eläinlaboratorion, Yliopistollisen Eläinsairaalan keskuslaboratorion sekä ulkomaisten eläinlaboratorioiden kanssa.

Lue lisää

Virtsavaivat, kuten virtsatietulehdukset ja virtsakideongelmat ovat tavallisia sekä kissoilla että koirilla ja usein ensiapuhoidon lisäksi on tarpeen tutkia laboratoriokokeita sekä tapauskohtaisesti ultraääni- ym. kuvantamistutkimuksia. Akuutissa tilanteessa nopea hoitoon pääsy on tärkeää. Uroskoirilla etenkin vanhemmiten eturauhasvaivat ovat hyvin yleisiä ja niiden tunnistaminen sekä oikea-aikainen hoito on oleellista hyvän elämänlaadun yläpitämiseksi. Leikatuilla nartuilla ja uroksilla voi usein olla virtsankarkailua, myös siihen on hyviä hoitokeinoja.

Koirien tuorespermakeinosiemennykset emättimeen kuuluvat palveluvalikoimaan kuten narttujen kiimakontrollit ja astutusajankohdan määritykset. Vahinkoastumistapauksissa on mahdollista antaa ”aborttipiikit”.

Lue lisää
palvelut_lisaantyminen_urogenitaali
palvelut_kaytosneuvonta

Ongelmavyyhtiä lähdetään yleensä purkamaan varaamalla lemmikille ensin aika kliiniseen tutkimukseen ja laboratoriokokeisiin. Kun tulokset ovat valmiit ja jos fyysiseen sairauteen viittaavaa ei todeta, laaditaan käytösterapiaohjelma. Toisinaan käytösterapian tukena käytetään lääkehoitoa sekä feromonivalmisteita ja joskus myös lemmikin ruokavaliota on tarpeen muuttaa. Käytösneuvontakäynnille on hyvä tulla aina koko perheen voimin ja aikaa tulee varata reippaasti. Toisinaan jo puhelimessa voidaan ohjeistaa ottamaan videokuvaa ongelmakäytöksestä, sisäkissojen käytösongelmissa vastaanottokäynnille on hyvä laatia mukaan kodin pohjapiirros huonekaluineen, piilopaikkoineen jne.

Lue lisää

Lemmikin omistajan surullinen, mutta väistämätön velvollisuus on taata rakkaalle eläinystävälleen arvokas ja lempeä lähdön hetki silloin kun elämänlaatu ei enää ole riittävä ja toivoa paremmasta huomisesta ei enää ole.

Omistaja voi eutanasiatilanteessa olla halutessaan lemmikin mukana koko toimenpiteen ajan loppuun asti, mutta se ei ole välttämätöntä. Toimenpide on täysin kivuton, eikä siihen sisälly ahdistusta tai kiihtymystä.

Lue lisää
palvelut_eutanasia
palvelut_kotikaynnit

Vastaanottomme Punavuoressa on rauhallinen ja kodinomainen, mutta silti voimakkaasta eläinlääkäripelosta kärsivä lemmikki voi tunnistaa eläinlääkärivastaanoton hajumaailman. Tällaisessa tapauksessa tutkimus ja hoito kotona saattaa olla optimaalinen ratkaisu. Toisinaan myös matkustus klinikalle voi stressata kohtuuttomasti lemmikkiä.

Kotikäynnillä voidaan luontevasti hoitaa yksinkertaiset pikkuvaivat ja rutiinitoimenpiteet, kuten esimerkiksi pentuetarkastukset, sirutukset ja rokotukset. Perusteellisemmat tutkimukset, laboratorionäytteiden otot ja toimenpiteet ovat mahdollisia ainoastaan vastaanotolla.

Lemmikin viimeiselle matkalle saattaminen sujuu kotona eläinystävän kannalta lempeästi. Eutanasiakotikäyntipalvelu muodostaa suurimman osan kotikäynneistä.

Lue lisää