Punavuoren Eläinlääkärivastaanotto | Sisätaudit
16078
page,page-id-16078,page-template-default,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
palvelut_sisataudit

Sisätaudit

Eläimillä on monia samoja sisätautisairauksia kuin ihmisilläkin, esimerkiksi korkea verenpaine, diabetes eli sokeritauti, munuais- ja maksasairauksia, sydänongelmia, koirilla kilpirauhasen vajaatoiminta ja kissoilla kilpirauhasen liikatoiminta, haimatulehdusta, suolistosairauksia ja ärtyvän suolen oireyhtymää, ylävatsa- ja happovaivoja, kasvaintauteja ym. Monet näistä ovat menestyksekkäästi hoidettavissa ja lemmikin hyvä elämälaatu on mahdollista säilyttää pitkäaikaissairaudesta huolimatta.

Sisätautien erikoisala hoito- ja lääkityssuosituksineen täydentyy jatkuvasti uuden lääketieteellisen tiedon päivittyessä. Vastaanotolla käy myös paljon ikääntyviä lemmikkejä, joilla saattaa useita perussairauksia ja lääkitysten tulee olla tasapainossa ja haittavaikutukset ovat harvoin hyväksyttäviä, jotta potilas voi nauttia elämästään täysipainoisesti. Lemmikkien sisätaudit on innostava ja kiinnostava eläinlääketieteen osa-alue, osallistun säännöllisesti sekä kotimaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden jatkokoulutuksiin voidakseni pitää tietämykseni ajan tasalla ja voidakseni tarjota kliiniseen potilastyön tuoman kokemuksen lisäksi tietoa päivitetyistä hoitoprotokollista eläinpotilaiden parhaaksi. Mittavaa diagnostista kuvantamislaitteistoa tai tietyn alan erikoisosaamista tarvitsevat eläinpotilaat pääsevät lähetteellä helposti ja joustavasti myös mm. ultraäänispesialistin tarkistettavaksi, röntgeniin, tähystykseen, onkologille ja kasvainkirurgiaan erikoistuneelle kollegalle syöpähoitoihin.

Tutkimusaikaa varatessanne on hyvä keskustella mahdollisista verikokeista ja niitä varten vaadittavasta paastosta, virtsa- ja ulostenäytteiden keräämisestä sekä vuorokautisen vedenkulutuksen mittaamisesta. Sisätautipotilailla laboratoriotutkimukset ovat olennainen osa diagnostiikkaa sekä hoitovasteen seuraamista.

Lääkityksen ohella sopiva ruokavalio on tärkeä monessa sisätautisairaudessa.